Navigation Menu+

Vakna i dis och värmas i sol

Posted on okt 22, 2013 by in Foto, Livsmod, Mat, Resa, Skriva | 4 comments

Att hitta sina förutsättningar

Den tredje och sista kursdagen har kursdeltagarna på Villa Ottilia funderat över sina förutsättningar. Vad ska jag göra, vilka är mina styrkor, vad kan hindra mig, varför skriver jag osv. Det handlar om skrivrutin, konkretisera sitt projekt och sätta mål. Det underlättar vandringen att veta vart man ska gå. Likaså att veta vilka förutsättningar man har och vad man kan göra för att göra det lättare för sig. Livet förändras och ibland går det snabbt utan att man hinner reflektera. Att vara beredd kan göra att man inte tappar fokus genom en sådan förändring. Eller att man snabbt hittar tillbaka upp på vägen igen.

Vid morgonens frukost funderade jag över detta med olika förutsättningar och förändringar. När jag slog upp fönstret på morgonen var trädgården höljd i dis. Luftens fuktighet så hög att dropparna fortfarande dröjde kvar tillsammans med insekter som väntar på att torka. När solen stiger torkar dropparna och och solen förändrar livsvillkoren i trädgården helt och hållet.

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Skrivrutin, Villa Ottilia, Italien

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Skrivrutin, Villa Ottilia, Italien

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Skrivrutin, Villa Ottilia, Italien

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Skrivrutin, Villa Ottilia, Italien

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Skrivrutin, Villa Ottilia, Italien

Foto: Jeanette Niemi

 

Under eftermiddagen fick jag återigen fundera över livsvillkoren, föränderlighet och förutsättningar. Här i området Puglia så står det ena huset efter det andra tomt och i ruiner. Det är öppen visning 24-7, bara att kliva på. Husen längtar efter nya boende men de tvingas vänta på att ägarna kan sälja. Man vill ogärna sälja något som funnits i familjen länge med respekt för den äldre generationen. Här väcks drömmar till liv och möjligheter yppas. Vad skulle man kunna göra av en sådan stomme? Vilket liv skulle det kunna ge?

 

Vid morgonens frukost funderade jag över detta med olika förutsättningar och förändringar. När jag slog upp fönstret på morgonen var trädgården höljd i dis. Luftens fuktighet hög så dropparna fortfarande dröjde kvar tillsammans med insekter som väntar på att torka. När solen stiger torkar dropparna och och solen förändrar livsvillkoren i trädgården helt och hållet.

Foto: Jeanette Niemi

 

Under tiden lever olivlundarna vidare och vinrankorna växer och ger frukt som i en förhoppning om att kunna locka någon till sig med sina stora rikedomar. Jag kan säga att jag lockas av detta. Jag funderar över vilka förutsättningar jag har och vilka förändringar jag behöver göra för att kunna göra ytterligare en dröm till verklighet.

 

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Villa Ottilia, Italien

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Villa Ottilia, Italien

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Villa Ottilia, Italien

Foto: Jeanette Niemi

 

Kan det vara så att man kan ändra sina förutsättningar så att man kan nå sina drömmar? Ja, jag tror det. Gör du? Vilka drömmar har du eller har du uppnått? Hur gjorde du? Berätta gärna i en kommentar nedan!

/Jeanette

4 Comments

 1. Till allt annat är du en gudabenådad fotograf, Jeanette!
  Fantastiska tankar i övrigt – de öppnar.
  Kram!

  • Tack snälla Elisabet! Det gläder mig verkligen, du vet hur varmt jag håller mitt fotograferande. Verkligen roligt att mina tankar kan väcka något hos dig också. Det känns viktigt.
   Kram

 2. Hej Jeanette!
  Jag tror att jag kan ändra mina förutsättningar så att jag kan nå mina drömmar? Min största dröm är att bli helt frisk från mina psykiska nedsättningar, jag har uppnått väldig mycket. Jag är fri från psykos och jag gör ett jätteförsök att skriva. Att kunna skriva är den näst största dröm. Jag skriver så mycket att det går. Jag kämpar med mig själv varje dag och jag lyssnar på dig.
  Jag har inte kunnat läsa eller skriva under en period av tjugo år. Stor tålamod måste jag nu har med mig själv. Jag läser lite varje dag och gör de skrivövningar du skickar. Fantastisk!
  Dina foton är så jättefin!!
  Pamela

  • Tack Pamela! Roligt att du gillar fotona och tack för att du delar dina tankar. Du gör ett fantastiskt arbete. Det är klart att det kommer att ta tid att komma ikapp men med ditt regelbundna och målmedvetna skrivande kommer det att gå. Ibland känns det inte lika lätt, det bara är så ibland. Jag hejar på dig och är glad över att du kan hämta motivation och inspiration i mina texter och bilder.
   Lycka till!
   /Jeanette

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.