Om mig

Jag lever i Stockholmstrakten tillsammans med min familj. Jag har ett brinnande intresse för skrivande och har valt att låta det bli det centrala i mitt liv. Jag skriver på egna manus och Jeanette Niemikommunicerar med text via bloggarna och sociala medier så mycket det bara går. Jag driver Kreationslotsen där jag fokuserar på att hjälpa människor förverkliga sina drömmar och nå sina mål. Jag gör det genom kurser, handledning och coachning inom t ex skrivande. Jag är personal- och beteendevetare med pedagogisk inriktning. Har arbetat med verksamhetsutveckling och kompetensutveckling för säljare och chefer under ett flertal år.

Kärleken till orden har funnits i mig så länge jag kan minnas. Jag läser så mycket som livet tillåter och det varierar mellan skönlitterärt, populärvetenskapligt och även facklitteratur. Läsningen ger mig tillgång till nya världar och nya kunskaper. Skrivande har ända sedan jag började skriva varit mitt främsta uttryckssätt. Jag har i den första delen av mitt liv skrivit mest facktext men med åren har det blivit än mer skönlitterär text.

Jag har studerat kreativt skrivande vid Sörängens folkhögskolas skrivlinje och har påbörjat två större skönlitterära projekt. Söker ständigt vidareutveckling och utbildar mig nu formellt till skrivpedagog vid Skurup folkhögskola. Det är underbart att ha ett skrivliv! Jag har hittat ett nytt uttryckssätt i foto som är så likt men ändå olikt skrivande. Eftersom jag trivs bra i värmen ser jag till att varje år komma i väg till spanska solkusten några veckor för att tina upp under vinterhalvåret och fokusera på mitt skrivande. Mina kunder tar jag med mig via internet och telefon.

Arbetsplats i solen

Foto: Jeanette Niemi

På bloggen på den här sidan kommer du att få följa mig på ett personligt plan i mitt skrivliv både i Sverige och under mina resor. Den här bloggen är en hyllning till orden och livet! Med kärlek ska den fyllas med ord – korta, långa tråkiga, roliga, konstiga, enkla, betydelsefulla och utan betydelse. Ord för att beskriva klurigheter, självklarheter, nyheter, mysigheter, skojigheter och ibland några tråkigheter. Eller varför inte klokskaper, kunskaper, vetenskaper och tokskaper. Orden handlar troligtvis mest om att skriva och läsa eller pedagogik och kompetens. Ord inspirerade av kärlek, natur, frihet och nyfikenhet.

 

Är du intresserad av mina professionella tips kan du följa Kreationslotsen på facebook och hemsidan. Du kan också läsa mer om mig och mina kompetenser under resp flik på denna sida.

Jag önskar dig en härlig och ordrik dag! 🙂

/Jeanette