Läste för en tid sedan i Julia Cameron’s  ”Lusten att skriva” om hur hon liknar sitt skrivande vid att äta. Hon menar att hon skriver som hon äter. I tre portioner om dagen och det är då hon mår som bäst. Jag tänker regelbundet och livsnödvändigt! När energin tar slut behöver man fylla på mer. Man klarar sig ett tag men till slut så kroknar man. Det ger mig en insikt i mitt eget skrivande. När jag inte skriver mår jag inte bra, när jag skriver så mår jag bra. Varför har jag då inte tagit tag i mitt skrivliv förrän nu? När jag ser tillbaka ser jag att jag alltid har skrivit, inte dagböcker vilket jag har försökt mängder med gånger men aldrig roats av. Mina försök blir bara trista iakttagelser av en bra dålig dag, väder och vind och det tråkar snabbt ut mig. Nej jag har skrivit brev, rapporter, lappar, protokoll och reflektioner. Jag förstår att jag har fyllt mitt liv med skrivande på ett omedvetet sätt. Det har inte skänkt mig den ro som skrivande kan göra men det har hållit mig upprätt…lite som att välja mindre bra mat. Nu när jag fokuserar mitt skrivande och medvetet väljer att jag ska skriva och framför allt när jag ska skriva skänker det mig lust, glädje och energi. Precis som en vällagad måltid som kommer precis i tid. Innan jag blivit hungrig men tillräckligt lång tid har passerat för att jag ska ha hunnit bli sugen.

    Varje dag är en dag att leva, att vakna upp.