Navigation Menu+

Att leva i Italien med sinnena påkopplade

Posted on okt 20, 2013 by in Foto, Lära, Resa, Skriva | 2 comments

Dag 2 i gestaltningens tecken

 

I morse lät jag solens första strålar värma mig när jag njöt min frukost. Sakta lät jag vaniljyoghurt rulla runt i munnen. En ovan smak som gav små explosioner i munnen. Doften av vanilj blandades med doft av torr medelhavsjord. Mina ögon vandrade runt i trädgården på färgerna gul, rosa, vitt, grönt, svart, klinkerbeige och nattfuktens pärlande vattendroppar som gnistrande sög sig fast i blombladen. Fåglarna sjöng i takt med hundarnas rasslande lek i gruset. Jag njöt av min egen stund, av att helt och hållet låta den här stunden få överväldiga mig. Jag kände mig härligt på plats genom min upplevelse.

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Coachning, Gestaltning

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Coachning, Gestaltning

Foto: Jeanette Niemi

 

Det här är dag två på Villa Ottila och kursdeltagarna har engagerat kastat sig in i hur man skriver levande text. De är formidabla! Hur låter en banan? Hur känns en lök? Kan ett hus väcka olika bilder beroende på vilken typ av hus det är? En skyskrapa eller en stuga? De har skrivit, läst upp och vi har tillsammans fascinerats av vilka texter som växer fram när man fokuserar och ger sig själv utrymme att skriva. När man tillåter sig, är modig och vågar.

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Coachning, Gestaltning

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Coachning, Gestaltning

Foto: Jeanette Niemi

 

Att sitta och skriva under ett fikonträd omgiven av träd som dignar av frukt är absolut stimulerande för sinnena. Likaså när jag tar några steg ut på omgivande mark och små ödlor rasslande pilar undan.

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Coachning, Gestaltning

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Coachning, Gestaltning

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Coachning, Gestaltning

Foto: Jeanette Niemi

 

Det tar på krafterna att skriva så när fikat dukas fram jublas det och när vi bjuds till det dukade bordet vid grillunchen blir vi återigen varse våra sinnen. Det färgrika möter det smakrika, solen värmer och skratten rullar när doften från grillen sakta tonar bort.

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Coachning, Gestaltning

Foto: Jeanette Niemi

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, Skrivresa, Coachning, Gestaltning

Foto: Jeanette Niemi

 

Jag är full av beundran över mina deltagares engagemang och skapandekraft. Jag har ytterligare en dag att vara tacksam för. Varmt tack till alla inblandade!

 

Har du som jag bråttom ibland och missar att uppleva hur saker smakar eller luktar? När du äter din nästa måltid, tugga långsamt, låt smaken rulla, dofta på det du äter, känn på det. Vad upplever du? Skriv gärna och dela med dig i en kommentar nedan!

/Jeanette

 

2 Comments

 1. Wow! Jeanette, Vilka bilder, vilken berättelse om hur nu har det! Jag blir rörd och Sååå sugen…
  Hoppas du och Linda får blodad tand och vill göra det igen.
  Kram till er alla
  Inger

  • Tack Inger! Jag gissar att du har extra lätt att leva dig in i miljön. Du som har varit på denna paradisiska plats. Jag vill absolut komma tillbaka och det vore riktigt fint om du är med då!
   Kram till dig

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.