Sista korrekturläsningen klar?

Ja, jag tror det. Igår ändrade jag sista punkten i mitt novellmanus som jag arbetat ett och ett halvt år på. Ibland tror jag att jag drar ut på det för att slippa det som väntar nu. Att bli refuserad. När jag skriver för mig själv så behöver jag inte bry mig om att någon annan ska gilla det jag gör… eller inte gilla. Nu har jag kommit till läget att det är dags att samla ihop sig och skicka till förlag. Många förlag och jag hoppas ju förstås att de ska slåss om mitt verk som jag lagt ner så mycket tid och möda på. Men jag vet ju att så ser inte verkligheten ut. Jag hoppas att någon ska gilla det så pass att de vill ge ut det. Om inte, ja då försöker jag igen. Kanske låter det huvudlöst men jag har bestämt mig för att den här boken ska bli utgiven.

 

Ibland snuddar tanken också vid nästa steg dvs när man är utgiven och kritiker kan sätta sina klor i texten. Och tycka en massa. Nåväl ett steg i taget. Först få den i tryck.

 

När jag har min bok i hand ska jag minnas de här veckorna jag tillbringat i värmen, blivit inspirerad och hämtat kraft att fortsätta och avsluta. Jag är glad över att den sista punkten blev satt här tillsammans med min studerande dotter och vårens vackra färger!

 

Nu gäller det att hålla modet uppe tills manuset är postat till förlag. Håll gärna en tumme för mig!

 

Apropå huvudlöst så hittade vi den här tillsammans med ett par andra huvuden i parken.

Huvud

Foto: Jeanette Niemi

 

Studier

Foto: Jeanette Niemi

 

Pool

Foto: Jeanette Niemi

 

Orange blomma

Foto: Jeanette Niemi

 

Rosa blomma

Foto: Jeanette Niemi