Rivstarta ditt skrivprojekt!

 

Det-jag-fokuserar-pa-vaxerJag har utvecklat en kurs som heter “Rivstarta ditt skrivprojekt!” i syfte att hjälpa andra att lyckas med att genomföra sitt skrivprojekt. Som utbildad coach, beteendevetare, skrivpedagog och inom kreativt skrivande så har jag en del förståelse för hur  skrivande och skrivande människor fungerar. I min historia kan man se att jag besitter egenskaper som utvecklingsinriktning och målfokusering. Jag har en förmåga att få saker i hamn enkelt uttryckt.

 

Ändå sitter jag här med ett skrivprojekt som strandade för NIO månader sedan. Jag har jobbat på det. I huvudet. Men jag har inte skrivit. Och det vet vi ju alla – om man inte skriver så blir det ingen bok.

 

Nu har jag TÄNKT skriva klart boken länge nog. Jag hade planerat att ta tag i det under julhelgen men ångrade mig igår kväll. Då var jag på en författarkurs med Annsofie Thörnroth på Collana förlag och träffade andra människor som skriver. Oftast sitter jag i den rollen som Annsofie hade igår men nu satt jag på stolen som författare. Jag gav mig tid och utrymme att fundera över mig själv som skrivande person och mitt eget skrivande. Galet inspirerande! “Klä sig i författarkavajen” sa Annsofie och jag förstod exakt vad hon menade. Jag har hängt undan författarkavajen ett tag och haft på mig kavajen för egenföretagare. Det har varit roligt och helt nödvändigt men nu är det dags att damma av författarkavajen. Jag är glad att jag inte har fått sparken från skrivprojektet. Om jag inte hade dykt upp, mer än under fikat, på en vanlig arbetsplats under nio månaders tid är jag ganska säker på att jag skulle ha fått sparken!

 

Så nu är författarkavajen avdammad. Jag har idag gjort en ny plan för hur jag ska färdigställa mitt skrivprojekt. Jag har skrivit ner aktiviteter och uppskattat tidsåtgång. Jag vet varför jag skriver och jag vet när jag ska göra det. Så nu är jag taggad till tänderna. Det kommer jag att behöva för jag har lagt en plan att skriva klart på 45 dagar. Det är ett ganska tufft mål men det känns ändå realistiskt och jag VILL hålla den här boken i min hand snart.

 

Tror du att jag klarar det?

Följ gärna min resa här på bloggen. Genom att jag vet att du vet vad jag ska göra så har jag ytterligare en anledning till att sätta mig ner och skriva.

 

Tack för att du finns och stöttar! Och varmt tack till Annsofie, Mia, Johanna, Lars, Anna och Eva som fick mig att ta tag i detta tidigare än planerat.

/Jeanette

 

 

Login