Har flytt snön för en vecka. Till solen i Spanien för att värma mig och för att återknyta kontakten med mitt novellmanus som ropar på min uppmärksamhet. Jag har min dotter med mig den här gången och vi har redan efter två dagar hunnit med att sola vid poolen och promenera såväl i solsken som i regn. Vi har sett en stor del av orten och vi trivs förträffligt här. Det är härligt att möta solen på en annan plats på jorden. Den sol som gör våra vinterdagar så vackra hemma får oss att vilja klä av oss här. Låta solen smeka över axlar och kinder. Det är också fantastiskt att resa tillsammans med sin snart vuxna dotter. Vi skrattar, utbyter förtroenden och lär känna varandra på ett nytt sätt. Vi hjälps åt att handla, laga mat och ta hand om vår fina lilla lägenhet. När jag skriver och hon pluggar så är det tyst, koncentrationen bryts bara för att hjälpa varandra med något. Jag känner mig mycket ödmjuk inför att vara med på hennes resa mot vuxenlivet och varmt glad för att hon vill följa med mig hit. Under solskenspromenaden mötte vi mest människor och blommor, och under promenaden i regnet så var det dags för djuren. Denna ståtliga tupp och hans hönor hade flyttat in i ett skjul efter gatan. Han jagade oss nerför gatan när han tyckte vi var för närgångna men hönan på bilden hon verkade mest nyfiken. En katt gick och strök sig mot våra ben och brydde sig inte det minsta om hönorna.

 

Tupp

Foto: Jeanette Niemi

 

Höna

Foto: Jeanette Niemi

 

Några fiskar som sett sin bästa tid…

Fiskar på spett

Foto: Jeanette Niemi

 

Vårens färger är förföriskt vackra…

Rosa blomma

Foto: Jeanette Niemi

 

Lila Blomma

Foto: Jeanette Niemi

 

Gul blomma

Foto: Jeanette Niemi

Djur eller blommor, bus och skratt är alltid nära!

Sandra busar

Foto: Jeanette Niemi

Ha det skönt, våren är snart i Sverige också!

/Jeanette