Helgen bjöd på sol, sol och sol! En härlig utflykt till Marbella under lördagen. Har börjat söka efter tänkbara områden före en egen liten lägenhet i närheten av Malaga. Det känns numer som en omöjlig tanke att inte bo mer i ljus och värme än vad Sveriges sommarmånader kan erbjuda. Tiden från mitten av mars och framåt går bra. Ljuset tilltar och värmen blir allt ljummare. Jag älskar verkligen svensk sommar. När kvällarna blir mörkare och värmen avtar har jag många knep för mig för att få stanna kvar i sommarkänslan. Mitt envisa badande efter träning är en sådan sak. När oktober kommer känner jag starkt att det är långt kvar till våren. Det lättar mycket på trycket att veta att jag kan sitta i solen och jobba några veckor om året. Jag tror det är många som av olika anledningar skulle må bra av att göra på detta sätt. Mörker och kyla gnager sig in i många av oss. Marbella bjöd på det mesta shopping, god mat, café, turister, underhållning, sol och hav.

Musiker Marbella

Foto: Jeanette Niemi

 

Hav Marbella

Foto: Jeanette Niemi

På söndagen tog jag mig en vilodag och löpte efter stranden med tillhörande dopp i det vackra och svala havet. Tog en långpromenad och åt en proteinstark lunch i den lilla hamnbyn Duquesa som ligger en halvmil bort. Det slank ner en och annan kolhydrat också…en kall gyllengul.

Duquesa

Foto: Jeanette Niemi

 

Hamnade efter mitt sällskap ideligen när jag fångade små, små saker på bild. När jag vände mig om efter att jag hittat den här lilla krabaten (vad är det för något?) stod ett engelskt par bakom mig och undrade vad jag höll på med. De trodde jag var från någon offentlig avdelning för el eller vatten som fotograferade offentlig utrustning. Vi fick ett gott skratt ihop, de såg ju förstås bara cementröret som den lilla krabaten satt på.

 

Krabat

Foto: Jeanette Niemi

 

Hittade den här lilla pyjamasklädda mångfotade vännen också.

Larv

Foto: Jeanette Niemi

Att avsluta veckan med grillning en ljum höstkväll ger mig minnen att ta med hem förutom att det var rysligt gott och trevligt.

Grillgas

Foto: Jeanette Niemi

 

Grillkol i glöd

Foto: Jeanette Niemi

Början på den här veckan har Spaniens grundvatten nivåer stärkts ytterligare. Det bådar gott inför den långa snustorra säsongen. Dessutom är det bra för arbetsmoralen som jag i och för sig inte har några problem med annars heller. Men det är väldigt lite som lockar när det regnar. Regnet är helt olikt det hemma. Det regnar stora mängder hela tiden, nonstop, jag menar verkligen hela tiden. Det forsar vatten i rännstenarna och mina sandstigar blir lerstigar att halka runt i. Morgonens löprunda blev i härligt solsken och jag hade noga koll på var jag satte fötterna. Det tar ett par dagar innan det torkat upp.

Hav

Foto: Jeanette Niemi

 

 

 

Nu är jag tillbaka på min arbetsplats på balkongen och ska ta itu med omskrivning av två noveller. Förfina så de blir spännande att läsa från början till slut. Ta bort och lägga till. Läsa, högt och ändra. Skapa nytt och göra om gammalt.

Arbetsplats

Foto: Jeanette Niemi

 

Se till att du får en riktigt fin dag, det är du värd!

 

/Jeanette