Press

Aktiviteter och bilder för press

 

[nggallery id=6]

 

Pressreleaser

Finns också på My Newsdesk – Kreationslotsen.

 

121016 En värmande livsomvändning – skrivliv med vardag och värme.

121009 En solskenshistoria – ett skrivande vinterliv på spanska solkusten!

120514 Nytt affärsnätverk i Tyresö – Walk and Talk kommer nu till Tyresö!

 

121016 En värmande livsomvändning – skrivliv med vardag och värme.

Pdf:

Jeanette skriver och arbetar på spanska solkusten
 

För dina läsare, en berättelse om att uppfylla drömmar om skrivande och att leva i värmen.

 

©Jeanette Niemi

Jeanette Niemi har länge drömt om ett skrivande liv i varmare klimat. Till en början såg det omöjligt ut med tanke på make, barn, ekonomi och arbete. Förutom träning, vänner och annat som många säkert känner igen sig i. Vändningen kom när omöjligt byttes ut mot ”hur kan det gå?”. I långa samtal med maken bestämdes att den bästa lösningen för familjen är att Jeanette lämnar Sverige för skrivande några veckor varje år. Valet föll på Spanska solkusten där familjen varit tidigare och klimatet är behagligt under vinterhalvåret.

Arbetsplats i solen

Foto: Jeanette Niemi

 

Har det varit enkelt?

Både ja och nej. Det har varit en lång resa att få in skrivandet i en vardag med familj, heltidsarbete och kontinuerliga studier. Allt mer utrymme har under åren succesivt skapats för eget skrivande och studier inom skrivande. När beslutet väl var fattat, blev det enkelt, då stod det klart vad som behövde göras för att familjen ska må bra.

 

Jeanette har valt att starta eget företag för att få ett friare liv och för att arbeta med sin passion – skrivande.  Hon driver idag Kreationslotsen som ägnar sig åt att hjälpa människor att förverkliga sina drömmar och mål. Genom handledning, coachning och kurser skapas möjligheter att förverkliga drömmen om att skriva en bok eller komma i gång med sitt skrivprojekt. De digitala möjligheterna gör det möjligt att vara delaktig i vardagslivet hemma. Under utomlandsveckorna umgås familjen flitigt via Skype, chat och mobilens meddelandetjänster. Vilket också är en förutsättning för att hjälpa kunderna på distans. Detta tillsammans med inställningen är avgörande för att det ska fungera.

Arbetsplats på terrassen

Foto: Jeanette Niemi

 

Att arbeta som coach handlar om att vara uppmuntrande och hjälpa klienten att hålla fokus mot sitt mål. Men också utmanande och ge klienten en möjlighet att se sina egna vägar och våga ta steget som gör att man kommer hela vägen dit man vill. För Jeanette är det viktigt att leva som hon lär – att drömma och utmana sina egna antaganden om vad som är möjligt.

 

Den 21 oktober är det dags att återvända till spanska solkusten för att slutföra pågående manus innan det skickas till förlag och påbörja ett nytt skrivprojekt. Som egen företagare är det möjligt att samtidigt arbeta med klienternas skrivdrömmar. Förutom att kommunikationen med familjen sker digitalt i större utsträckning så är skillnaden bara att arbetsplatsen ser lite annorlunda ut.

 

Jeanette vill inspirera flera att göra verklighet av sina drömmar. Hon berättar gärna mer, för dina läsare, om sitt skrivliv och hur man kan göra sina drömmar till verklighet. Jeanette bloggar också under resan på www.jeanetteniemi.se.

121009 En solskenshistoria – ett skrivande vinterliv på spanska solkusten!

Pdf:

Tinas vinterliv på spanska solkusten
 
 
 

Är dina läsare sugna på att läsa om hur man kan berika sitt liv som pensionär med skrivande och värme?

 

Tina i solen

Foto: Jeanette Niemi

Tina Krantz är ung pensionär, sugen på livet och gör vad hon kan för att njuta av det. En passion som följt henne genom livet är skrivandet. Det är inte lätt att förena skrivandet med yrkesliv och familjeliv. Tiden räcker inte till. Resandet är också ett av Tinas stora intressen. Hon har tillsammans med sin man gjort många resor i olika världsdelar som Europa, Asien och USA. Nu när båda är pensionärer och styr över sin egen tid har de valt att bo halvårsvis på spanska solkusten. De reser i oktober och kommer hem till Sverige när våren nalkas i april. Det ger stor frihet att kunna promenera efter stranden varje morgon, läsa på terrassen och spela golf även under vinterhalvåret. Resandet har också gett många nya vänner. Datorn är självklart med för att hålla kontakt med vänner och familj hemma. En och annan skriven rad plitas också ner.

 

Arbetsplats på balkongen

Foto: Jeanette Niemi

I år blir det annorlunda för Tina, det blir mer skrivande. Hon är anmäld till en distanskurs i kreativt skrivande, ”Rivstarta ditt skrivprojekt!”. Under sin vistelse i solen får hon inspiration och övningar via mejlen som hon kan använda för att komma igång med ett skrivprojekt. Under tiden i solen kommer hon hitta sin projektidé, påbörja skrivprojektet, lära känna sig själv som skrivande person och hitta rutiner för sitt eget skrivande. För att säkra resultaten ingår också coachning, handledning samt läsning av den skrivna texten av kursledaren, Jeanette Niemi. Nu kan hon leva ett vardagsliv i sol och värme samtidigt som hon får hjälp att förverkliga sina skrivdrömmar!

 

Pensionärslivet i kombination med de digitala möjligheterna erbjuder stora möjligheter att förverkliga sina drömmar. Dagens pensionärer är pigga och lever aktiva, mobila liv. Efter ett långt liv har de mycket att berätta och fortfarande drömmar kvar att förverkliga. Tina inspirerar fler till att göra det!

 

Tina och Jeanette berättar gärna mer om skrivlivet på spanska solkusten för dina läsare och delar med sig av sin erfarenhet om hur man kan göra det möjligt.
 
 
 

120514 Nytt affärsnätverk i Tyresö – Walk and Talk kommer nu till Tyresö!

Sammanfattning

logga_Walk and talkWalk and Talk startar upp i Tyresö den 1 juni.
Alla är välkomna till Walk and Talk. Här ges tillfälle att diskutera funderingar kring företagande, anställning, entreprenörskap mm. Inget medlemsskap, inga förpliktelser, inga kostnader. Bara motion och möjlighet till nya kontakter. Jeanette Niemi är ambassadör för Tyresögruppen som en del i Sophia Sundbergs koncept Walk and Talk, nu på ca 30 orter.

 

Walk and talk, Affärsnätverk – Tyresö

Walk and Talk startar fredagen den 1 juni 2012 i Tyresö. Konceptet Walk and Talk startades av nätverksexperten Sophia Sundberg, Ypsilon. Under försommaren 2010 fick hon idéen om att starta upp nätverkspromenader och de finns nu på 30 orter runt om i Sverige, ledda av utsedda ambassadörer. Jeanette Niemi, Kreationslotsen, är nu ambassadör för Walk and Talk i Tyresö.

Alla är välkomna till Walk and Talk. Här finns det tillfälle att diskutera funderingar kring företagande, anställning, entreprenörskap mm. Inget medlemsskap, inga förpliktelser, inga kostnader. Bara motion och möjlighet till nya kontakter.

Walk and Talk i Tyresö kommer att ske på fredagar kl. 8.30-10.00. Vi möts vid Masten utanför éntren till Friskis & Svettis och promenerar sedan 1 timme. Var tionde minut byter man samtalspartner så att alla hinner prata med varandra. Efteråt finns det tillfälle att gå och fika för den som har tid och lust.

Det finns en grupp på Facebook som heter Walk and Talk, Affärsnätverk – Tyresö. Där kan alla anmäla sig som är intresserade av att gå med på Walk and Talk.

Välkomna!

Jeanette Niemi