Navigation Menu+

Inspirationen bor inne i mig

Posted on feb 16, 2012 by in Uncategorized | 4 comments

Bild på skrivplats i solenJag har installerat mig. Jag har en skrivplats i solen och en inomhus för mer vått väder. Har redan haft användning för båda, solen är att föredra då det blir ganska kallt annars. Mitt största orosmoment för skrivandet innan jag åkte var att jag skulle förflytta mig från en miljö som inspirerar mig till det jag skriver om till en miljö som inte vid första anblicken ser ut att vara likadan. Det var onödig oro. Inspirationen flödar, på en förmiddag fick jag grundmaterial till fem nya noveller nedskrivna! Jag tänker mig att det beror på miljöombytet och möten med nya människor som skiljer sig radikalt från de jag möter hemma. Jag sitter i ett radhusområde på spanska solkusten där det bor övervägande skandinaver. Flera har valt att ha mer än en boplats och tillbringar vintrarna här och somrarna hemma i Skandinavien. Aktiviteterna varierar men det är vanligt att promenera, spela boule klockan fyra och fika i varandras trädgårdar. Det är ingen som tvekar på att säga hej, välkommen in eller stanna för en stunds småprat. Det är en märklig känsla, inget är som hemma men ändå är allt sig likt. Det lagas mat, handlas, tvättas och städas. Jag förstår att det viktigaste för min inspiration är människor och möten. Miljön är viktig för att skapa trivsamma yttre omständigheter men inspirationen bor i mig.

Har påbörjat en spanskakurs. Det gångbara språket här i området är svenska med lite förståelse för norsk. Vill gärna kunna göra mig förstådd i affären och på restaurangen i alla fall innan jag återvänder hem. Kanske kan det bli något spanskt inslag i skrivandet också!

Buenos días. Me llamo Jeanette. Cómo te llamas?

Adíos, hasta luego!

| Jeanette |

4 Comments

 1. Hola Jeanette. Me llamo Linda.

  Es raro que haya tantas cabras aqui. Tyckte det var en onödig fras jag lärde mig på spanska en gång. Men så var jag i spanien på en utflykt med spankstalande och se – då hade jag användning av den minsann. Den är grammatiskt komplicerad med konjunktiv, så det imponerade…. Ett litet minne från att lära sig spanska.
  Besos de Estocolmo, Linda

  • Haha så roligt! Jag älskar getost, kanske kan jag få användning för den en dag. Men än så länge känns den väl avancerad för mig. Tacka vet jag google translate som gav mig en fingervisning om att det handlar om att det var många getter. Maken har också ett par sådana fraser från skolspanskan som han inte trott få användning för. Han har kommit på att han kan berätta om fraserna när han träffar spansktalande. Också ett sätt att öva på! Själv har jag avancerat vidare till att fråga efter kända personligheter och till min stora glädje är det väl värt veta vad el pintore är när man i Malaga strosar i gamla stan i kvarteren kring Picassomuseet!
   Tack för att du delade med dig, Linda!
   /Jeanette

 2. Bueno tardes Jeanette! Me Illamo Tina! Jag försöker också lära mig spanska just nu men detta språk talas så snabbt men det går att hänga med om jag bara ger mig fan på det!

  Ha de gott Kram från mig

  • Ja nog är det en utmaning men som sagt mes lite envishet och en stor portion glädje ska det gå.
   Kram

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte.