Bild på skrivplats i solenJag har installerat mig. Jag har en skrivplats i solen och en inomhus för mer vått väder. Har redan haft användning för båda, solen är att föredra då det blir ganska kallt annars. Mitt största orosmoment för skrivandet innan jag åkte var att jag skulle förflytta mig från en miljö som inspirerar mig till det jag skriver om till en miljö som inte vid första anblicken ser ut att vara likadan. Det var onödig oro. Inspirationen flödar, på en förmiddag fick jag grundmaterial till fem nya noveller nedskrivna! Jag tänker mig att det beror på miljöombytet och möten med nya människor som skiljer sig radikalt från de jag möter hemma. Jag sitter i ett radhusområde på spanska solkusten där det bor övervägande skandinaver. Flera har valt att ha mer än en boplats och tillbringar vintrarna här och somrarna hemma i Skandinavien. Aktiviteterna varierar men det är vanligt att promenera, spela boule klockan fyra och fika i varandras trädgårdar. Det är ingen som tvekar på att säga hej, välkommen in eller stanna för en stunds småprat. Det är en märklig känsla, inget är som hemma men ändå är allt sig likt. Det lagas mat, handlas, tvättas och städas. Jag förstår att det viktigaste för min inspiration är människor och möten. Miljön är viktig för att skapa trivsamma yttre omständigheter men inspirationen bor i mig.

Har påbörjat en spanskakurs. Det gångbara språket här i området är svenska med lite förståelse för norsk. Vill gärna kunna göra mig förstådd i affären och på restaurangen i alla fall innan jag återvänder hem. Kanske kan det bli något spanskt inslag i skrivandet också!

Buenos días. Me llamo Jeanette. Cómo te llamas?

Adíos, hasta luego!

| Jeanette |