Tangenterna smattrar på i takt med regnet mot balkonggolvet. Jag varvar manusredigering med att skriva ny text. Tänkte ett tag att jag kanske skulle tappa fokus om jag gör båda parallellt men inser att det är skönt att kunna varva. Lägga redigerandet åt sidan och istället vara kreativ i en uppstartsfas. Jag trivs så bra i den. Att skapa nytt, låta fantasin skena och nytt stoff blandas med gamla tankar. Låta mig själv överraskas av vad texten och karaktärerna har att säga mig. Men redigerandet går bra, jag börjar känna mig rejält trött på det jag skrivit och det kan vara ett tecken på att jag börjar bli färdig med texten. Ett par textändringar till och sedan en lusläsningsgenomgång efter upprepningar, stavfel och grammatikvändningar. Det känns bra att kunna sluta det gamla manuset nu när jag snart lämnar Spanien för att återvända till familjen i Sverige. Längtar efter dem men kan inte säga att jag längtar efter kylan och mörkret.

 

Manilva_takterass

Foto: Jeanette Niemi

 

En dag kunde jag sitta i solsken och redigera på takterrassen. I våras när jag var här satt jag nog fyra av fem veckor med den utsikten från min arbetsplats. Kan också lova att takterrassen är härlig att köra träningens styrkepass på. Nu är jag glad att jag fick en dag där uppe och jag hade sällskap av den här lilla skönheten. Den satt under bordsskivan när jag satt med datorn i andra änden av bordet.

 

Ödla

Foto: Jeanette Niemi

 

Surret från bobyggande getingar höll mig också sällskap.

 

Getingar

Foto: Jeanette Niemi

 

Söndag är marknadsdag i fina Estepona hamn. Regn i luften men vi klarade oss undan att bli våta. Det är energi i luften på den stora familjedagen när veckans inköp ska jag göras och familjerna träffas på stans restauranger. Avnjöt en fantastisk lunch med hemgjord pasta och pesto mjuk av ricotta. Med en äkta cappuccino och liten mandelkaka som avslutning var jag nöjd hela kvällen.

 

Estepona hamn

Foto: Jeanette Niemi

 

Estepona hamn

Foto: Jeanette Niemi

 

Estepona fika

Foto: Jeanette Niemi

 

Promenader är ett härligt sätt att skaffa kraft för allt stillasittande. Ljuset är magiskt men olika beroende på vädret. Kanske att paraplyet hjälper till på bilder tagna i regn också.

 

Höstblad

Foto: Jeanette Niemi

 

Småkryp

Foto: Jeanette Niemi

 

Kaktus

Foto: Jeanette Niemi

 

Solmorgon

Foto: Jeanette Niemi

 

Våt ros

Foto: Jeanette Niemi

 

Vit blomma

Foto: Jeanette Niemi

 

Regnar det för mycket kan man botanisera i närmaste blomvas och ändå få se något nytt.

 

Manilva blomvas

Foto: Jeanette Niemi

 

Blomvas

Foto: Jeanette Niemi

 

Kan konstatera att jag sett ett nytt Spanien denna gång trots att jag besökt ställen jag varit på tidigare. Det känns spännande och nu planerar jag för att kunna återvända när våren spirar här nere och innan den nått oss hemma i Sverige. Ett par ljusglimtar i vintermörkret ger mängder med energi.

/Jeanette