Vinterbilder och bokad resa = energikick!

Vintern börjar snart blekna. Det är härligt att ta kameran med sig och ge sig ut och fånga vad som vill låta sig fångas. Det är helt olika att fota på vintern än på våren. Mina små motiv vill inte ge sig till känna men det går att hitta andra motiv och ljuset är annorlunda från dag till dag. Ljuset kommer tidigare på morgonen nu och stannar längre på eftermiddagen. Jag gillar det verkligen. Trots det och mitt i allt härligt arbete och liv – jag har verkligen ett rikt liv – slår den där vassa önskan till inom mig. Den verkar vara djupt rotad. En röst säger mig att jag vill skriva, komma undan och verkligen avdela tid till att skriva på mina pågående manus. Rösten fortsätter och säger att det ger ännu mer energi att skriva på sydliga breddgrader. Att göra färdigt, söka ny inspiration och fylla på med värme. De senare åren har jag åkt några veckor vår som höst för att göra just detta och jag tror att det kommit för att stanna. Den här våren var det inte planerat så almanackan var inte medgörlig men en vecka fick jag loss. Och den ser jag fram emot. När jag kommer hem från den veckan i mitten av mars kan jag snart känna gruset på asfalten mot löpskornas sulor. Med vetskapen om denna min andningspaus så tycker jag nog att ljuset är ännu starkare nu.

 

Under resan kommer bloggen få en annan mer vårlik framtoning men än så länge njuter jag vinterns vackra färger.

 

Hästöga

Foto: Jeanette Niemi

 

Kotte

Foto: Jeanette Niemi

 

Snökedja

Foto: Jeanette Niemi

 

Snökristaller

Foto: Jeanette Niemi

 

Vinterdis

 

Jag låter mig påverkas av årstiderna både i bild och text. De färgar av sig av min sinnesstämning och jag kan använda det för att skapa olika uttryck. Det ger mig energi!

Hur är det för dig? Påverkas du av årstiderna?

/Jeanette