Ledigheter – tid att skriva?

 

Mina förutsättningar (1 av 1)Det gäller att prioritera och ta vara på tiden. Jo, jag vet. Jag brukar säga det. Men svisch så försvann julhelgen och även om jag har skrivit så har det inte blivit så många timmar som jag hade tänkt mig. Det jag är nöjd med är att jag har gjort ett medvetet och aktivt val att tillbringa ledig tid med familjen och varit helt ledig. Jag tog också ansvar för det beslutet och har reviderat min skrivplan framåt så att den kommer att fungera ändå.

 

Jag har gjort det lite extra komplicerat för mig också. Jag är van vid att hantera alla mina texter i Word men nu har jag bytt till att använda Pages och Scrivener. Helt klart en utmaning att inte veta var alla funktioner finns och hur man löser allt på ett bra sätt. Det är nyttigt att vara nybörjare! Jag är glad åt det här projektet eftersom det ger mig ökad förståelse i mitt arbete med andra författare och deras manus.

 

Känns det igen det där med att man tänker sig att man ska skriva när man är ledig? På kvällar, helger och under semestern. Men så kommer den där ledigheten och man är trött efter allt arbete och det enda man längtar efter är att få krypa ner i soffan med någon man tycker om eller resa bort och göra något man aldrig gjort förut.

 

 

Några tips för att lyckas!

  • Var ärlig mot dig själv när du lägger planen. Hur mycket vill du skriva?
  • Planera inte för långa skrivpass. Bättre ett kort som genomförs än ett långt som gapar oskrivet mot dig.
  • Berätta om din utmaning t ex på en blogg!
  • Se dig som en författare som gör sitt jobb.
  • Hitta en ritual som gör det mysigt för dig att sätta dig ner och skriva.
  • Att missa ett tänkt skrivpass är inte att misslyckas – det berättar bara för dig att din plan inte håller. Revidera!
  • Belöna dig!

 

Inspirationsrutan-vara-skrivare-350

 

Jag tänder ett ljus, läser ett insiktskort och börjar med att skriva i min loggbok vid varje skrivpass. Det får mig i skrivläge och redo för uppgiften att skriva den här boken. Dagens insiktskort valde jag att läsa som att jag har alla förutsättningar jag behöver för att vara författare. Jag har känt ökad glädje och energi genom att jag följer mina drömmar och det ger mig längtan till morgondagens längre skrivpass.

 

Har du skrivit under ledigheterna?

/Jeanette

 

 

 

 

Login